Jak je pro nás sushi prospěšné
Suši se stalo oblíbeným po celém světě nejen pro svoji netradičnost, ale také výživovou hodnotu. Suši se vyrábí z rýže nishiki, která se uvaří a ještě teplá se smíchá s omáčkou Sushi Su. Po vychladnutí této základní ingredience se používá jako hlavní přísada suši. Důležitou součástí jsou také syrové ryby různých druhů. Kromě ryb se k výrobě suši používají také krevety, chobotnice, sépie, kaviár, mořské řasy, avokádo a zelenina. Sushi je tak zdrojem mnohých, pro lidské tělo důležitých látek – kvalitních bílkovin, nenasycených kyselin, jódu, proteinů a minerálů. Na druhou stranu obsahuje málo tuku a kalorií, hodí se proto i pro dietnější stravování. Obecně lze říci, že Japonci se dožívají vysokého věku, je možné, že i konzumace kvalitního jídla v podobě suši na tom může mít svůj podíl.